Teamleden

Om de Roparun goed te kunnen volbrengen heeft iedereen binnen ons team een eigen functie. Zo bestaat ons team uit (hard)lopers, fietsers, chauffeurs/navigatoren, cateraars, verzorgers en mensen met een ondersteunende functie op het basiskamp en niet te vergeten onze teamcaptain. Samen vormen wij Team Running for Life.

Lopers

De lopers gaan in teams van 4 op pad met een busje, 2 chauffeurs/navigatoren per team en 3 fietsers. Iedere 2 a 3 kilometer wisselen de lopers elkaar af. 1 Etappe is ongeveer 40 tot 50 kilometer. Dan wisselt het team en kan er gerust, gegeten en verzorgd worden op het basiskamp. Per loper wordt er zo ongeveer 65 kilometer van het totaal van 520 km afgelegd. Dat is 1,5 marathon binnen 48 uur. Een ware topprestatie die geleverd wordt door deze lopers van Team Running for Life.

Fietsers

Chauffeurs / Navigatoren

De chauffeurs en navigatoren wisselen elkaar af in functie, zij zorgen ervoor dat de juiste route van Parijs naar Rotterdam afgelegd wordt en onderhouden contact met het basiskamp en de teamcaptain. Zo wordt ook het basiskamp steeds bereikt en blijft het team op schema, een belangrijke en verantwoordelijke ondersteunende taak.

Catering

Een sportief evenement waarbij je continu onderweg bent en er slechts een deel van het team op het basiskamp verblijft, dat vergt een goede planning en organisatie van de eet- en drinkmomenten. Hiervoor hebben wij ons team catering. Zij zorgen dat de lopers, fietsers en chauffeurs die op pad gaan voorzien worden van voldoende eten en drank om de etappe goed te kunnen afleggen en stemmen na terugkomst met hen af wat er nodig is voor de volgende etappe. Bij terugkomst op het basiskamp wordt ter plekke gegeten en gerust. Dit gaat 48 uur door. Midden in de nacht een omelet bakken, soep serveren en broodjes smeren? Geen probleem voor ons team.

Verzorgers

In totaal zijn er 12 sporters in touw om de route van Parijs naar Rotterdam af te leggen, een afstand die in 48 uur non-stop dient te worden afgelegd. Inspanning, rust, verzorging, eten en slaap wisselen elkaar continu af. Uiteraard zijn onze sporters goed getraind maar het is vrijwel onmogelijk om een evenement als dit in een training te simuleren. Verzorging is dan ook onmisbaar in het Roparun weekend, massage en eventueel blessurebehandeling wordt uitgevoerd door deze teamleden: