Onze Missie

 ‘Mijn papa heeft een hersentumor. Dankzij jouw inspanningen tijdens de ROPARUN kan hij nog een beetje genieten van het leven. Dankjewel!’- Lot 6 jaar.      

Dit was hét kippenvelmoment van Roparun 2018. Het is 10 uur in de morgen, tweede Pinksterdag 2018. Na een lange estafettetocht van meer dan 500 kilometer die ons van Parijs naar Rotterdam heeft geleid passeren we met 8 lopers en 4 fietsers de Daniel de Hoed kliniek in Rotterdam. Daar langs de kant voor de kliniek staat Lot, zij deelt rozen uit, met daaraan bovenstaand briefje. Een tocht van 44 uur, onafgebroken hardgelopen en gefietst. Kapot moe vanwege weinig tot geen slaap, maar vol adrenaline en passie: wij volbrengen deze tocht!

 U zult zich misschien nu afvragen wie wij zijn en wat wij doen.

Aangenaam. Wij zijn Team Running for Life. Wij doen mee aan de Roparun: een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij we, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. De Roparun wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Degenen die deze ervaring delen weten dat hieraan niets gelogen is. Dat blijkt overigens ook uit het motto van de Roparun:

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Ons Roparunteam bestaat uit acht lopers die dus ieder ongeveer 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast zijn er 6 fietsers die de lopers de weg wijzen en begeleiden op de weg. In totaal bestaat Team Running for Life uit 25 teamleden want deze enorme uitdaging heeft geen enkele kans van slagen zonder begeleiders/ondersteuners: chauffeurs, verzorgers, cateraars en een team captain.

U kunt ons, Team Running for Life, steunen. 

Word hier Vriend van ons team en draag bij aan dit avontuur, zodat wij zoveel mogelijk geld op kunnen halen voor ons doel net zoals we dat voor de vader van Lot hebben mogen en kunnen doen! 

Lees meer over onze organisatie en haar doelstellingen in het beleidsplan.